Τα Καμένα Βούρλα

Καμενα Βουρλα

Σε απόσταση 180 χλμ. από την Αθήνα και 40 χλμ. από τη Λαμία στο κέντρο του Νομού Φθιώτιδος βρίσκονται τα Καμένα Βούρλα. Είναι το μεγαλύτερο και το πληρέστερο θέρετρο, όχι μόνο της Φθιώτιδας αλλά και ολόκληρης της Κεντρικής Ελλάδας. Βρίσκονται στο νοτιοανατολικό άκρο του Μαλιακού Κόλπου και σε πολύ μικρή απόσταση λίγων ναυτικών μιλίων από την Εύβοια.

Καμενα Βουρλα

Στα Kαμένα Bούρλα μπορεί κανείς να γευτεί όλων των ειδών τις κουζίνες στα γραφικά εστιατόρια και ταβέρνες κατά μήκος της παραλίας, δίπλα στο κύμα σε μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα με εξαιρετική θέα. Oι επισκέπτες όλων των ηλικιών μπορούν να επιλέξουν να απολαύσουν τον καφέ τους ή το ποτό τους, το παγωτό τους ή τα νοστιμότατα τοπικά γλυκά από ένα πλήθος cafe bar και ζαχαροπλαστείων. H βόλτα στην παραλία είναι απολαυστική κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες όπου όλη η παραλία κατά μήκος σφύζει από ζωή. Επίσης λειτουργεί κατα τη διάρκεια όλης της χρονιάς ο τουριστικός λιμένας ο οποίος είναι κατάλληλος για ελλιμενισμό και ανεφοδιασμό σε νερό, καύσιμα, κ.λ.π.

Τα Καμένα Βούρλα πρωταγωνίστησαν την τελευταία τριακονταετία και συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στην τουριστική ανάπτυξη της Φθιώτιδας και ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Ελλάδος. Αυτό συντελείται κυρίως για τους εξής λόγους. Κυρίως διότι ο Κεντρικός Οδικός Άξονας που συνδέει την Νότια με τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια, περνά δίπλα από τα Καμένα Βούρλα. Επιπλέον διότι συνδυάζει βουνό και θάλασσα με απόλυτη αρμονία. Τέλος, σημαντικότατο ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής έπαιξαν οι ιαματικές πηγές των Καμένων Βούρλων.